blackboxcamera

0.BLACKBOX HISTÒRIA

young david warren

El 1954 un avió model De Havilland DH196 pateix un accident inexplicable que no deixa testimonis ni supervivents.

El Departament d’aviació Civil australià encarrega a un equip de tècnics la investigació sobre aquest estrany accident.

En aquelles dates David Warren, un jove enginyer australià, membre d’aquest equip tècnic, és convidat a una fira de mostres on coneix un nou artefacte, el primer enregistrador de butxaca.

Obsessionat amb l’invent i treballant en la investigació de l’accident aeri, el jove Dr. Warren comença a desenvolupar la idea d’una caixa “indestructible” capaç d’enregistrar les veus dels pilots de cabina per conèixer, en cas d’accident, els motius que l’han provocat.

Escriu un informe que en 1956 presenta al Departament d’Aviació Civil exposant el seu invent però rep com a resposta que “l’instrument té poc ús directe immediat en l’aviació civil”.

Poc temps més tard una companyia anglesa contracta els serveis del Dr. Warren i desenvolupen una versió millorada de la caixa enregistradora capaç d’emmagatzemar no només veus sinó diversos paràmetres i dades de vol. És el naixement d’un nou sistema de memòria, és el naixement de les Black Box.

Aquesta invenció ha fet que el Dr David Warren sigui considerat segons el diari britànic Daily Telegraph el número 83 de la llista mundial dels 100 grans genis vius.

El passat 19 de juliol de 2010 el científic va morir a un asil de la ciutat de Melbourne, deixant dona, quatre fills i set nets.

Anuncis
%d bloggers like this: